Wij gebruiken cookies om de site goed te laten functioneren en voor statistische doeleinden. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

 


Contact opnemen

G.J. Meiling G.J. Meiling
telefoon +31 (0)653 890 380
mail info@inson.nl
G.J. Meiling
Home >> Inkoopadvisering >> Contractbeheer

Contractbeheer

Veel organisaties hebben voor het inkopen van goederen en diensten contracten afgesloten met leveranciers. De meeste van deze contracten hebben een opzegtermijn of anders is er wel behoefte aan een moment van evaluatie. Verliest u deze momenten uit het oog dan wordt het contract automatisch verlengd. Wilt u tussentijds overstappen naar een andere aanbieder en u bent niet op de hoogte van een reeds eerder afgesloten contract, dan loopt u het risico van een boete/schadeclaim. En dit kan aardig oplopen.

Kennis over afgesloten inkoopcontracten delen met de organisatie leidt tot betere benutting van die contracten.

Het aantal leveranciers waar een contract mee is gesloten, is bovendien vaak slechts een fractie van het totaalbestand aan leveranciers. Veel organisaties beheren contracten nog steeds decentraal. ‘Contracten liggen ergens bij iemand onder in de la of in een kast’. Het is vaak niet bekend hoeveel contracten de organisatie heeft, wat de inhoud van de contracten is, de financiële waarde (verplichting) en wanneer ze expireren.

Contractbeheer geeft direct en op ieder gewenst moment exact inzicht in het nakomen van de verplichtingen door contractpartners en de organisatie. Goed beheer van inkoopcontracten leidt tot meer effectiviteit, bespaart op eenvoudige wijze jaarlijks vele euro’s en heeft een positieve invloed op het vermijden van risico’s!

Kortom, goed contractbeheer is voor elke organisatie van eminent belang. inSon kan u adviseren bij de aanpak van het inventariseren en analyseren van de inkoopcontracten in uw organisatie en bij het selecteren en inrichten van een eventueel contractbeheersysteem.