Wij gebruiken cookies om de site goed te laten functioneren en voor statistische doeleinden. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

 


Contact opnemen

G.J. Meiling G.J. Meiling
telefoon +31 (0)653 890 380
mail info@inson.nl
G.J. Meiling
Home >> Overheid >> Inkoopsamenwerking

Inkoopsamenwerking

Inkoopsamenwerking is een effectieve methodiek om tot kostenverlaging te komen, zowel in de publieke als in de private sector. De voordelen, zoals lagere inkoopprijzen, delen van kennis en capaciteit, leereffecten en het versterken van de positie in de markt, wegen vaak op tegen de nadelen zoals minder flexibiliteit, hogere complexiteit en minder controle over het eigen inkoopproces.

Hoewel er inmiddels meerdere succesvolle samenwerkingsverbanden bestaan verloopt inkoopsamenwerking niet van meet af aan overal spontaan succesvol. Een belangrijke voorwaarde voor succes is een goede businesscase en een juiste keuze voor een passende samenwerkingsvorm.

Bent u geïnteresseerd in of op zoek naar de mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van inkoop, dan kan inSon u daar uitstekend behulpzaam bij zijn.

inSon beschikt over een brede ervaring op het gebied van inkoopsamenwerking. Johan Meiling heeft aan de basis gestaan van het inkoopsamenwerkingsverband Regio Stedendriehoek, een door de Dutch Sourcing Award (dsa) genomineerd inkoopsamenwerkingsmodel.